Skip to content

💌 Abonneer op de WAT-mail en krijg om de 14 dagen een marketingtip recht in je inbox. Zo'n tip waar je écht iets mee bent. 👌

Je website hoger laten scoren in Google: start hier

Mensen met een eigen zaak geraken vaak gefrustreerd omdat hun website niet bovenaan in de zoekresultaten verschijnt.

Ze zitten met de handen in het haar omdat ze niet weten hoe ze van die speciale teksten voor websites moeten schrijven. Sommigen kennen de term SEO – search engine optimization – en geraken volledig geïntimideerd door het hele SEO-kluwen.

Terwijl:

Het is niet zo moeilijk om je site goed te doen scoren in Google.

Of toch minder ingewikkeld dan de kwantumfysica-formules waarmee je bang gemaakt wordt als het over SEO gaat.

SEO? Begin met de basis

Terwijl velen zich het hoofd breken over hoe ze die SEO kunnen toepassen op hun website, vergeten ze de basis van de basis.

Het algoritme van Google is op zoek naar boeiende en nuttige informatie. Net zoals een menselijke bezoeker van je site. En dát zou dus het minimale moeten zijn dat alvast op je site staat.

Start met deze twee zaken

  • Publiceer op je site kwalitatieve blogartikels over jouw thema’s.
  • En doe dat met regelmaat.

Voilà. Eigenlijk komt het écht daarop neer.

Dat je daarnaast van alles kan doen om je artikels nóg beter vindbaar te maken via Google, dat is een feit. We geven daarover meer prijs in onze  essentials cursus, waar we een hele les besteden aan de extraatjes waarmee je het algoritme extra happy maakt.

Maar zet dus eerst in op de basis: unieke (niet gekopieerd van anderen), interessante informatie waar jouw doelpubliek naar zoekt. Dát overtuigt de robots van Google om je site een hogere score toe te kennen. Artikel per artikel zal jouw website stijgen in de zoekresultaten. Het werkt echt!

Maak vandaag een lijst met onderwerpen

Maak dus ergens een lijstje met onderwerpen waarover je iets te vertellen hebt. Want wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat voor jouw klanten vaak niet. Vul de lijst telkens aan als een gesprek met een klant, een boeiend artikel of een collega-ondernemer je op nieuwe ideeën brengt.

en schrijf!

Schrijf de artikels uit en publiceer ze op je site.

Zo stijg je niet alleen in de ranking van de zoekmachines, maar ook in de achting van je klanten. 🚀

Denk je nu maar ik kan niet goed schrijven? weet dan dat oefening kunst baart. Door het regelmatig te doen, zal je er hoe dan ook beter in worden.

Veel succes!!

Andere posts