Skip to content

💌 Abonneer op de WAT-mail en krijg om de 14 dagen een marketingtip recht in je inbox. Zo'n tip waar je écht iets mee bent. 👌

WAT? Wie is dát?

Wij zijn Karlien De Vrieze, Linde Jacobs en Griet Rebry. Elk apart zijn we freelance copywriters / communicatieadviseurs. Maar samen runnen we WAT, Working Apart Together.

De marketing- & communicatietechnieken die we dagelijks succesvol toepassen bij ondernemingen, organisaties en bedrijven, delen we via WAT met ondernemers en freelancers die zelf instaan voor hun marketing. Want we snappen: da’s niet zo simpel.

We leren ondernemers hoe ze via duidelijke communicatie op hun manier doeltreffend klanten bereiken en hun omzet verhogen. Zonder gigantische budgetten richting marketingbureaus te sluizen. 💪🏽

Zo begon het

In de nillies zetten we samen onze eerste stappen in het werkende leven. En al pendelend werden we snel vriendinnen. Hoewel we nauwelijks een jaar dezelfde werkvloer deelden – de marketingafdeling van Colruyt Group – ontstaat er bijna 20 jaar later nog altijd een magische flow als we samenwerken.

Karlien De Vrieze
Karlien De Vrieze

Karlien De Vrieze

 • Deze queen of the magazine heeft jaren ervaring als eindredacteur bij magazines, en weet dus welke titels en quotes zéker de aandacht trekken.
 • Houdt van lijstjes en tips over zowat álles. Van communicatie tot de bekkenbodem: bij Karlien moet je zijn voor al jouw (too much) information. 😉
 • Gooit al eens een woordje Duits, Spaans of Russisch in de mix. 
 • Durft keihard uit haar comfortzone stappen en bevindt zich daardoor regelmatig in spectaculaire settings. Improviserend op een podium of wiebelend op een sup-board, bijvoorbeeld.
Griet Rebry
Griet Rebry

Griet Rebry

 • Pluist graag complexe dingen uit, om ze dan helder uit te leggen aan élk publiek.
 • Heeft als enige van de drie het geduld om zich te verdiepen in technische shizzle, wat Linde en Karlien ertoe aanzette om haar de eretitel ‘techgirl’ te geven.  
 • Is de empathie zelve en kan als geen ander mensen interviewen. Om hen vervolgens prachtig te portretteren in een raak en overtuigend artikel.
 • De juiste woorden bedenken bij pakkende beelden of een infofilmpje een grappige twist geven via een sprankelende voice over? Daar krijgt Griet bakken energie van.
Linde Jacobs
Linde Jacobs

Linde Jacobs

 • Goochelen met Google en zoekmachines pleasen, daarin kan niemand tippen aan Linde.
 • Bestelt al eens een ‘dringende espresso’ in onze favoriete koffiebar a.k.a. ons tweede thuiskantoor. Ze flowt nu eenmaal het beste op straffe koffie.
 • Schrijft zo wervend over haar onderwerpen dat ze vervolgens zelf op de ‘koop nu’-knop klikt (voor bedragen onder de 100 euro).
 • Haalde in het vijfde leerjaar meteen de krant met haar eerste persbericht en is sindsdien niet meer gestopt met er te versturen. Media-aandacht, het is verslavend.

Collega's op afstand

We legden de kiem van WAT in de tuin van Linde, op zo’n zomermiddag die zonder dat je er erg in hebt overvloeit in de avond en de nacht. Linde gaf een feestje, want ze verhuisde met haar gezin naar het buitenland.

Die avond in 2016 maakten we een nieuw WhatsApp-groepje: ‘LAT-collega’s’. We waren al lang geen échte collega’s meer, maar wel vastberaden om onze band te behouden. Ook al hadden we een soort van LAT-relatie – over landsgrenzen heen. 🙂

Freelancers in communicatie & marketing

In de jaren die volgden werden we een voor een zelfstandig. Freelance copywriter, marketingadviseur, communicatie-orakel … Noem ons wat je wil, maar we zetten onze marketingkennis en communicatieskills elke dag in voor uiteenlopende klanten: grote en kleine bedrijven, ngo’s, non profit en overheden. 

Onze WhatsApp-groep bleek van onschatbare waarde om – elk afzonderlijk – onze eenpersoonszaak tot bloei te brengen. En dus doopten we ‘m plechtig om tot ‘WAT-collega’s’. Want Working Apart Together bleek zó waardevol. 

Zelfstandige freelancer mét collega’s

In diezelfde chat delen we nog steeds onze dagelijkse worstelingen en onnozele gifs. We vertellen over ons weekend en delen succesjes en fails. Je begrijpt: de WAT-collega’s zijn essentieel in ons bestaan als zelfstandigen.

Iedere ondernemer heeft WATjes nodig in ‘t leven. Collega’s die even hard aan hun weg timmeren als jij. Mensen die je helemaal begrijpen.

Op een dag beseften we: hoe moet het freelanceleven zijn als je géén WATjes om je heen hebt. 😱

En ook: wat wij met elkaar delen, is vast ook interessant voor andere ondernemers. 🤩

WAT Staat Voor Working Apart Together. Drie Communicatiefreelancers Delen Graag Hun Ervaring En Kennis, Zodat Jij Grip Krijgt Op Je Communicatie En Marketing.
Online teammeeting WAT - Working Apart Together

Ondertussen zijn we enkele jaren verder als freelance communicatie-experts, en tijdens babbels met andere (bijna-)zelfstandigen komen steeds dezelfde vragen en verzuchtingen naar boven.

 • Ze vragen ons tips om hun onderneming in de markt te zetten, ze weten niet goed hoe ze meer klanten naar hun website kunnen halen, of wat ze op hun social media moeten vertellen …
 • Of ze missen wat support van collega’s, vragen zich af hoe ze hun offertes best opstellen en wat gangbare uurtarieven zijn. Iets helemaal anders, maar ook onderwerpen waar wij graag open over zijn. 

En wij, wij hebben the time of our lives terwijl we deze vrienden, kennissen en wildvreemde starters vooruit helpen.

Overal om ons heen zien we freelancers en ondernemers die helemaal in hun element zijn omdat ze doen wat ze het beste kunnen. Maar die toch ook struggelen omdat ze er te weinig in slagen om dat aan de wereld te laten weten.

En zo groeide die kiem 🌱 uit tot een stevige boom 🌳.

Vandaag is Working Apart Together het platform dat ondernemers helpt om grip te krijgen op hun communicatie. Zo bereiken ze doeltreffend en op hun manier méér klanten en draaien ze ook méér omzet, zonder te hoeven vervallen in platte verkoopspraatjes. 💃🏽

Kiezen is bij ons nooit verliezen 👇🏽

WAT steunt

Omdat wij goed beseffen dat we lucky bastards zijn omdat we elke dag doen wat we graag doen en daar onze centen mee kunnen verdienen. En omdat het een belachelijk groot schandaal is dat dat niet voor iedereen zomaar kan of vanzelfsprekend is. Daarom gaat er 5 % van de opbrengst van WAT naar Amnesty International en het Gents Solidariteitsfonds. Sharing is caring. 🎉