Skip to content

💌 Abonneer op de WAT-mail en krijg om de 14 dagen een marketingtip recht in je inbox. Zo'n tip waar je écht iets mee bent. 👌

Meer reviews op Google? Deel een rechtstreekse link met je klanten (+ videotutorial!)

Zeg nu zelf: wie of wat vertrouw jij het meest als je pakweg een nieuwe kapper zoekt? De website van de kapper, of die ene vriend van jou die nooit een bad hair day heeft?

Juist. En met reviews op Google boots je die waardevolle mond-tot-mondreclame online na.

Want persoonlijke aanbevelingen blijven hun ding doen, alle SEO-regels en algoritmes ten spijt. Bovendien schuift Google jouw onderneming op een dienblad naar voren als je een actief profiel hebt bij Google Mijn Bedrijf (of Google My Company).

Hoe reviews verzamelen op Google?

  1. Claim je profiel op Google Mijn Bedrijf, aan de hand van deze instructies van Google zelf.
  2. Maak een rechtstreekse link aan om een review op jouw profiel te posten. Dat doe je zo:

3. Deel jouw unieke link met tevreden klanten. Ze zullen met veel plezier posten wat jij en jouw onderneming voor hen betekenen.

Bonustip: de beste reviews krijg je als je je klanten een beetje de pap in de mond geeft. Vraag hen bijvoorbeeld om in hun review te vertellen waarom ze bij jou zijn komen aankloppen en wat voor hen dé reden is om te blijven terugkomen.

Meer praktische marketingtips lezen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ze vliegen om de twee weken recht in je mailbox! Zo verbeter je telkens opnieuw zelf je marketing en communicatie, met meer klanten als resultaat.

Stuur me die tips

Meteen na je inschrijving krijg je van ons een gratis download met de 7 brainstormtechnieken die je communicatie vandaag nog zullen upspicen. Check het hier.

Afbeelding van Eva Michálková via Pixabay

Andere posts